ESCUDELLA DE BLAT ESCAIRAT

9 d’abr. 2011
Del llibre "La Vida a Pagès" (1975) de Salvador Vilarrasa i Vall
El dia abans es posa el blat a estobar amb aigua freda. L'endemà quan l'olla bull s'hi tira una bola de sagí i un os salat, trumfes, cols, el blat rentat i la sal; es fa bullir una hora o més fins que és tou.
Blat escairat vol dir blat sense pellofa, passat ñer l'escairador del molí. Igualment el bat de moro.
Escudella de blat de moro escairat.
Es renta el blat de moro i per un plat del mateix s'hi afegeix un grapadet de fasols. Es posaa l'olla amb aigua freda i quan bull s'hi tira un os d'esquena i una bola de sagí, fent-ho bullir fins que és cuit. De tant en tant s'hi afegeix aigua freda.
foto: http://www.gastroteca.cat/ca/fitxa-productes/blat_escairat/ 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada